Na Kamila dostaví se oblaka. Pěkným dnům je konec, zatáhne se a ochladí

03.03.2023 08:01 422 zhlédnutí
Článek redakce

Kladensko - Každý, kdo doufal, že počasí, které panovalo ve středu a ve čtvrtek, vydrží alespoň do neděle, bude zklamán. Vliv anticyklóny, kterou Němci pojmenovali Hazel, totiž zeslábne, respektive se o český, vlastně celý středoevropský vzdušný prostor a nejen ten popere s cyklónou jménem Askan, která během pátku a soboty přejde přes Skandinávii a Pobaltí.

Přižene se od severu, z Arktidy, a protože víme, že nad rovníkem vzduch v anticyklónách proudí ve směru hodinových ručiček a v cyklónách naopak, tak je jasné, co nás čeká a nemine. Ano, čistokrevný severák, přesněji řečeno příliv chladného, původem arktického vzduchu (cestou se pravda krapet prohřeje). Ochladí se a ani v nížinách to sněhové vločky nebudou mít moc těžké. Nicméně to vypadá, že těch sněhových vloček moc nebude. Hazel se přece jen nezapře.

3. března: Do východu slunce (cca 6:45) část Středočeského kraje obsadí nízká oblačnost. Rozpustí se až někdy po obědě, někde až k večeru, takže oproti středě i čtvrtku podstatné zhoršení (zlepšení, milujete-li oblačnost). Každopádně srážky žádné. Nejvyšší odpolední teploty okolo 3 až 7 °C, ojediněle až 8 °C.

4. března: Po převážně bezoblačné noci plné hvězd se nad ránem modré oblohy nedočkáme, poněvadž se ještě před východem sluníčka od severozápadu zatáhne a už neroztáhne. Nejvyšší odpolední teploty okolo 3 až 7 °C, nejnižší ranní teploty kolem 0 až -4 °C.

5. března: Oblačnosti na rozdávání, k tomu nějaká ta sněhánka, a to ve všech nadmořských výškách s tím, že v polohách pod 400 m n. m. se přes den (po relativně chladném ránu a před relativně chladným večerem) mohou objevit dešťové kapky. Nejvyšší odpolední teploty okolo 0 až 4 °C, sporadicky až 5 °C, nejnižší ranní teploty nejčastěji kolem nuly, ve vyšších polohách kolem -2 až -4 °C.

6. března: Pro někoho hnus, pro někoho nádhera, ale na začátku nového týdne se zřejmě slunečních paprsků nedočkáme. Oblačno až zataženo s minimální, spíše žádnou srážkovou činností, nejvyšší odpolední teploty okolo 1 až 5 °C a nejnižší ranní teploty kolem -3 až 1 °C. Takové je pondělní počasové menu.

Dlouhodobé výhledy v tuto chvíli s příchodem slunečného a teplotně nadstandardního počasí nepočítají. Opak je pravdou, neboť se domnívají, že první polovina března s modrou oblohou pošetří a že bude teplotně podprůměrná, s možností sněhové pokrývky i v nížinách. Stejně nakonec bude všechno jinak, není-liž pravda? :-)


Líbil se vám článek?
(0 hlasů)
Zprávy
Zdroj: Policie ČR
Předchozí článek Oldřich Hájek  03.03.2023 405
Řidič po menší nehodě na dálnici vystoupil z auta, srazil ho jiný vůz a usmrtil
Střední Čechy - Po nehodě dvou osobních automobilů na 6,5kilometru dálnice D6 byla v noci na pátek...
Zajímavosti
Takto zachytila opeřené krasavce fotopast.
Následujicí článek Oldřich Hájek  03.03.2023 613
VIDEO: Sokoli v Kladně objevili po pár dnech novou budku ve stometrové výšce nad krajinou
Kladno - Trvalo to pouhých deset dní a novou budku na komíně Teplárny Kladno si vyhlídl párek...

Nové články

K tématu