Strážníci Městské policie Kladno připravili pro žáky pátých tříd základních škol další ročník soutěže Desetiboj mladého strážníka

21.03.2023 14:38 590 zhlédnutí
Článek redakce

Kladno - Strážníci Městské policie Kladno zahájili již desátý ročník soutěže, určené pro žáky pátých tříd kladenských základních škol. Soutěž Desetiboj mladého strážníka má velký úspěch jak u dětí, tak také u pedagogů. Ve školních kolech soutěží čtyři smíšené dvojice. Ta nejlepší pak bude reprezentovat svou školu ve velkém finále, které proběhne 21. června na Sletišti.

Jak název samotné soutěže napovídá, děti plní deset disciplín. Některé prověří šikovnost soutěžících, v jiných je rozhodující, co možná největší počet opakování a u dalších rychlost. Všechny disciplíny mají společného jmenovatele, a tím jsou komunikace a spolupráce dvojice.

Strážníci pro všechny přítomné připravují doprovodný program, složený z ukázek výstroje, kterou si mohou děti vyzkoušet, ukázky sebeobrany a práce psovoda.

Aby spolužáci, kteří nezávodí, nebyli ošizeni o možnost reprezentovat svou školu, strážníci i pro ně připravili soutěž. Děti mají za úkol vyrobit transparenty, mávátka, případně složit pokřik nebo písničku, kterou budou podporovat to své družstvo v boji o medaile. Strážníci na konci celého soutěžního dopoledne vyhodnotí nejlepší fun club. I zde se ukáže, jak jsou děti schopné komunikace a spolupráce.

V samém závěru sportovního dopoledne proběhne slavnostní vyhlášení vítězů, předání medailí a poháru pro ta nejlepší družstva.


Líbil se vám článek?
(0 hlasů)
Zprávy
Pes žijící v nepořádku a mezi výkaly.
Předchozí článek Michaela Kadlecová  09.03.2023 941
OBRAZEM: Psi v nouzi. V kladenském autobazaru trpěli dva pitbulové
Kladno - Dva psi plemene americký pitbulteriér žijící v malých kotcích ve vlastních výkalech...
Zprávy
Kladnobezhazardu.cz
Následujicí článek Michaela Kadlecová  22.03.2023 997
Referendum o hazardu na Kladně proběhne 15. dubna
Město Kladno vyhlásilo termín referenda o hazardu. To by se mělo konat 15. dubna. Lednové...

Nové články

K tématu