29. čvc 2022 06:05

Muži v Kladně vypadlo z kapsy 90 tisíc, poctivý nálezce je vrátil

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

O tom, že poctiví lidé ještě nevymřeli, se před pár dny přesvědčil šestatřicetiletý muž. Tomu zřejmě minulé pondělí vypadla peněženka u obchodního domu v Kleinerově ulici v Kladně, která se mu ale díky poctivosti šestapadesátiletého muže vrátila zpět do rukou.

„Šestatřicetiletý muž měl v peněžence kromě osobních dokladů, platebních karet a stravenek finanční obnos ve výši přes 90 tisíc korun. Peněženku nalezl před prodejnou okolo 17. Hodiny muž, který ji poctivě odnesl na obvodní oddělení Kladno-město. Policisté vše zadokumentovali a kontaktovali majitele. Ten může opravdu mluvit o velkém štěstí, že se mu vše vrátilo,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.

S takovou poctivostí se nesetkáváme denně, zpravidla se vyskytují případy, kdy nálezci se zachovají zcela opačně. Hotovost si ponechají a peněženku zahodí.

„Důležité je upozornit, že nepoctivý nálezce se vystavuje v případě ponechání si a zatajení nálezu trestnímu postihu. V takovém případě mu hrozí až roční pobyt za mřížemi. V případě, že nálezem nebo přisvojením získá nálezce pro sebe nebo pro jiného prospěch velkého rozsahu, mu hrozí až osm let,“ vysvětlila Michaela Richterová.

Číst 1197 krát

Zanechat komentář