Kladno - Vzdělání žáků středních odborných učilišť směřuje vždy k tomu, aby se dobře uplatnili na trhu práce. Jednou z cest je rozšíření studia o speciálně zaměřené workshopy. Velmi zajímavého se mohli účastnit vybraní žáci oboru Kuchař-číšník v kladenské střední škole na náměstí Edvarda Beneše.
Cukrářský workshop vedla známá cukrářka Iveta Fabešová. Program byl opravdu pestrý. Žáci vyráběli tartaletky, větrníčky z odpalovaného těsta, éclair (česky světelný záblesk) s citronovým krémem a věnečky s několika druhy krémů. Vše se zdařilo a zákusky vypadaly a chutnaly stejně dokonale jako ty, které Iveta Fabešová nabízí ve své pražské kavárně ve Werichově vile.
„Jsem moc rád, že naše škola pořádá takovéto kurzy. Žákům tím dáváme možnost rozšířit si své odborné profesní portfolio,“ říká ředitel školy Petr Paták.