Po vydatných sněhánkách a mrazících se značně oteplí, ale namokro

28.03.2023 08:04 460 zhlédnutí
Článek redakce

Kladensko - Ty měly grády, co? Pondělní sněhové přeháňky, které řádily ve všech nadmořských výškách, fakt stály za to. Přinejmenším některé z nich. Na hřebenech Krkonoš pořád leží až přes 1,3 metru sněhu, Krušné hory mohou jen tiše závidět. A snad se radovat z toho, že Krkonoše trochu zchudnou, protože se dost oteplí. Navíc ne nasucho, jak prozrazuje titulek...

28. března: Ranní minima kolem 0 až -4 °C, odpolední maxima okolo 2 až 6 °C. Nad ránem a dopoledne až skoro jasno, jinak spíše oblačno a sem tam sněhánka.

29. března: Ranní minima kolem 1 až -3 °C, odpolední maxima okolo 6 až 10 °C. Do cca 15:00 SELČ oblačno až zataženo, pak přechodně až polojasno. Srážky ne.

30. března: Ranní minima kolem 7 až 3 °C, odpolední maxima okolo 12 až 16 °C. Velká oblačnost, v odpoledních hodinách pravděpodobně s deštěm (všude).

Nemáte-li v oblibě oblohu namodro a teplo (a s takovým počasím související vyšší počet lidí na „čerstvém“ vzduchu), numerické modely pro Vás mají dobrou zprávu. Přinejmenším do Velikonoc totiž vidí převážně podprůměrné teploty s možným výskytem sněhánek i v nejnižších polohách a nedostatek stoprocentně biologického, geneticky nemodifikovaného vitaminu D neboli převahu oblačnosti nad slunečními paprsky.


Líbil se vám článek?
(0 hlasů)
Zajímavosti
Velikonoční nákup v úsporné variantě. Foto: e-deniky.cz
Předchozí článek Oldřich Hájek  27.03.2023 495
Spočítali jsme: Letošní Velikonoce pro chudé vás přijdou na 911 korun
ČR – Kolik korun budou stát letošní Velikonoce vaši peněženku? Křesťanské svátky na počátku jara...
Zprávy
Úklid v Dubí. Foto: Oldřich Hájek
Následujicí článek Oldřich Hájek  20.09.2023 322
VIDEO: Lidé uklidili část Dubí, upravený zelený pás je lépe oddělí od teplárny
Kladno - Několik desítek lidí se pustilo do úklidu pásu zeleně v městské části Kladno – Dubí. Ta...

Štítky: Počasí

Nové články

K tématu