Modré obloze i silným ranním mrazům je konec. A hory zasáhne obleva

10.02.2023 07:34 428 zhlédnutí
Článek redakce

Středočeský kraj - V uplynulých dnech na našem území mrzlo, až praštilo. Nejvíce na Šumavě. Na stanici Kvilda-Perla v noci na 6. února bylo až -29,9 °C s tím, že devětadvacet pod nulou bylo také v noci na 8. února. Lovci mrazů si přišli na své i v Krušných horách a jako obvykle v oblasti Jelení a Rolavy. Tam byl k mání pětadvaceti až šestadvacetistupňový mráz.

Teď už hurá do oteplující se a mračící se přítomnosti:

10. února: Cca do 5:00 jasno až skoro jasno, cca od 6:00 do 11:00 oblačno až zataženo a cca od 12:00 do 0:00 jasno až polojasno. Srážky žádné. Nejvyšší odpolední teploty okolo 1 až 5 °C, nejnižší ranní teploty kolem -4 až -8 °C.

11. února: Velká oblačnost, hodně, fakt hodně. No jo no, víkend... Ojediněle, zejména na horách, přeháňky, možná přesněji řečeno dešťánky. Nejvyšší odpolední teploty okolo 3 až 7 °C, na horách okolo 1 až 3 °C, nejnižší ranní teploty kolem 1 až -3 °C (sbohem, mrazy).

12. února: Další hnusný den, budeme-li hnusným dnem myslet den bez slunečních paprsků. Sice dorazí tlaková výše, jenomže se zdá, že s těmi nízkými oblaky nic moc neudělá. Stačit nám musí to, že nespadne ani kapka (vločka). Nejvyšší odpolední teploty okolo přiteplených 5 až 9 °C, teoreticky až 10 °C a na horách až plus minus 4 °C, nejnižší ranní teploty kolem 5 až 1 °C (mrznout nebude ani na horách).

13. února: Ale... Hádejte co? Správně, s novým pracovním týdnem se vyčasí. Vypadá to na celodenní jasnou až skoro jasnou oblohu s nejvyššími odpoledními teplotami okolo 5 až 9 °C, možná až 10 °C. Nejnižší ranní teploty kolem nuly.

Soudě podle aktuálních dlouhodobých výstupů numerických modelů je po zimě, protože minimálně do 28. února se počasí zimně fakt tvářit nebude. Bída s nouzí přátelé, bída s nouzí...


Líbil se vám článek?
(0 hlasů)
Zprávy
Foto: HZS Středočeského kraje
Předchozí článek Oldřich Hájek  09.02.2023 504
Na hlavním tahu u Slaného se převrátil kamion, řidič se nemohl dostat z kabiny ven
Slaný - Jednotky profesionálních hasičů z Kladna a Slaného vyjely k dopravní nehodě nákladního...
Zprávy
Zdroj: Úřad práce ČR
Následujicí článek Oldřich Hájek  11.02.2023 537
Nezaměstnanost v Česku vzrostla! Najděte svoje město. Jak je na tom?
ČR - Nezaměstnanost v Česku v lednu vzrostla. Na konci prvního měsíce roku evidoval Úřad práce ČR...

Štítky: Počasí Regiony

Nové články

K tématu