ČR - Potravinářská inspekce zjistila přítomnost nepovoleného konzervantu v pálivé omáčce ze Spojených států.
Státní zemědělská a potravinářská zjistila přítomnost nepovoleného konzervantu – oxidu siřičitého – v pálivé omáčce SRIRACHA HOT CHILI SAUSE (šarže: HOTWJB 0914 21 BEST BEFORE MAY 2022, datum minimální trvanlivosti: květen 2022) původem ze Spojených států.
Inspektoři výrobek úředně odebrali v maloobchodní provozovně Jasmino Foods s.r.o., Libušská 319/126, Praha.
Laboratorní rozbor v akreditované laboratoři v potravině potvrdil přítomnost konzervační látky – oxidu siřičitého, konkrétně v množství 277 miligramů na kilogram. Dle příslušného právního předpisu se však oxid siřičitý v tomto typu výrobku vyskytovat nesmí.
Více informací o zjištění včetně kompletní fotodokumentace naleznete zde.