Dnes je Zelený čtvrtek, který se připomíná také nabídkou zelených piv. Kam na ně můžete na Kladně vyrazit?
Zelené pivo se vaří z kvalitní vody, speciálního světlého ječného sladu a jakostního žateckého chmele tradičním způsobem na dva rmuty. Uvedený slad se vyrábí výhradně pro Zelené pivo. Nepostradatelnou ingrediencí Zeleného piva je bylinný výluh, se připravuje z několika druhů bylin přímo v pivovaru. Jeho receptura je po celých devatenáct let stejná, neměnná - a tajná. Svou sílu speciální pivo získává spodním kvašením po dobu osmi dnů, poté při teplotě kolem jednoho stupně Celsia dokvašuje, chuťově se zakulacuje a získává typický buket a říz. Nakonec se do piva přidává likér. Zelená barva piva je tudíž výsledkem kombinace několika faktorů – technologie, surovin, výluhu i likéru.
Na Kladně se čepuje na několika místech:
Restaurace Pražanka
Pivnice Na Štěpánce
Restaurace Česká lípa
Pivnice Sparta
Restaurace Na Kotvě
Restaurace Hutník
Na Růžku
Billiard klub
Slovan
Na Racandě
Restaurace Hladinka
Pohostinství Malé Přítočno
Beranik Vinařice
Sokolovna u Pilařů
U Hřiště Ledce
Obecní dům Knovíz
Hospůdka Případov Tuchlovice
Obrázek: Pixabay